Jump to content

Lynx

Member
  • Posts

    2532
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    19

Posts posted by Lynx

  1. Hi Guys,

    This is well known MS bug.

    You can find hundreds if not thousands discussions all over the place

    Unfortunately MS itself admitted Currently there are no Microsoft Knowledge Base articles available for this specific error or event message

    Hi johnl,

    Well, sure please test what H_D suggested, but keep in mind that you have to turn all disabled features back "On" after all, since MSConfig can be used for testing purposes only(!)

    That is not a proper way to disable any Startup's / Services/ ... etc.

    You would rather use Autoruns by SysInternals

    I hope that you will find something using suggested MSConfig use (despite I have doubts)

    Further, definitely follow H_D's advice re: Mutual Exclusion Rules by any security in use

    If no luck - after all disabled by MSConfig are set back, please

    - Reboot

    and then

    - Reboot again in Safe Mode (F8)

    - Shut down

    Any differences?

    other than that … below are several points that worth to be considered & tested

    Usually the said error can be caused by:

    1) Legacy Software in use . Do you have any, that is set to start with Windows?;

    2) Please disable the following:

    - Hibernation (waste of resources... no less than...);

    - Fast User Switching – that is a major troublesome feature, which must(!) be disabled;

    3) Please consider to install and use User Profile Hive Cleanup Service ;

    4) Since you encountered the issues after EAM was installed, as far as I got it from your initial post,

    consider to disable Guard > File Guard Tab > “Protect PC even if no user logged on”

    There could be some other tips, but if you really wanna find out & pinpoint the cause - please be patient and follow the above one-by-one … meaning returning every and each option back if the issue persists

    :rolleyes: Not easy, and time-consuming , but if you are really committed that will be a great help to other users, facing the similar trouble

    Cheers!

  2. ...there settings are on deep scans so they find everything, i just want a program that will take 900,000 traces and delete them all can the next reply just state the name of a program that does this instead of me having to get a lecture on what things do and

    this isnt a hard question to answer should take less then 10 words to get your point across for this...... just saying

    Good morning, seagoblin

    No! you do not want & you do not need to delete 830.738 Traces

    Again – as above – that is just a total number where EAM

    checking the specific locations in the Registry where Software(s) can (potentially) place those Traces.

    As many times you scan that will be the number and it may grow if the developers discover any other new entries that may represent potential (stressing) threats (see examples below)

    So in order to receive another “10 words answer”, please answer the question asked

    Do you have any flaggings as a result of scanning?

    Here is an old example of Traces flagged

    thumb_5668311Traces_Detected_1.png in this case I released some flagged Traces from WhiteList

    Here is my current scan (just prior to posting)

    thumb_4011196Traces_No_Detections_2.png

    Pay attention to the following

    1) nothing was detected (because previously detected Traces are in my WhiteList);

    2) see the number of Traces scanned - highlighted in the 2nd image (taken today) and compare that to the number depicted in the 1st image (taken last year). You see the difference

    I hope that clarified at least few things now

    My regards

  3. Hi ojn, welcome to the forum

    The simple answer is: No, not anymore

    There was a special edition of Emsisoft Anti-Malware offered in the past and it was available for a long time ... actually it was there for download much-much longer than advertised & expected, but that's over as far as I know

    Anyway, "Windows 98/ME" is gone forever. It is not supported neither by MS nor by most of security Software(s) out there ... simply because it cannot possibly be protected

    My regards

  4. it doesnt seem to help me delete them..... honestly any of those traces i have are from programs i dont even have on my computer anymore...

    1st, you've posted only the header, where EAM just sate the number of Traces scanned in the Registry.

    You did not post neither the rest of the image nor the saved report, that can be attached.

    After doing the latter you can ask any questions about the scan results and the real detections and/or (better) you can submit the entries you are not sure about (Submitting suspected False Positives for analysis)

    or

    you can WhiteList those entries that you trust and consider being False Positives(FP)

    Basically, nothing can be advised without having such info . Do you have any flaggings as a result of scanning?

    Note: as for Traces - keep in mind, that you can perform just a Quick scan and all Traces will be scanned again, so you do not need either Smart or Deep scans for that

    so isnt there a program and finds the dead traces and jsut gets rid of them? i dont see why i need traces to things that i dont have anymore?
    Again, scanning Traces as a procedure - is not only about what you "have" or not, it's about checking the specific locations in the Registry where Software(s) can (potentially) place those Traces. Sometimes those are created by real Spyware or Malware,... sometimes those could be FPs

    As for finding associations - there are several techniques and Software

    1st, you can use CCleaner in order to delete unneeded unused entries.

    This Tool is quite soft compare to others , but still you must have experience as with any Reg. Cleaning Software

    Then you can use such Utility as RegScanner by NirSoft for very thorough and fast search inside the Registry as a start point in order to find associated Software

    Finally, as it was discussed in referred thread Traces , even being removed can reoccur as soon as you use the Software next time (until you WhiteList the trusted ones)

    My regards

  5. Hi seagoblin, welcome to the forum

    Traces are Registry Entries created by the Software(s) installed.

    Therefore there could be many of them , which is not correlated with the number of files.

    Please read about Traces. See the following (similar) request. You may not read whole thread if you don't want to, start say from the reply #6 , were you find the reference to Emsisoft's article about Traces and more

    or in order to make it easier for you - just read Spyware Traces in Detail

    My regards

    p.s. 1) It's a matter of asking and learning. Here in the forum there are many people who will answer & help. ... No need to start from "...this is stupid..." ;)

    2) You can use Search feature of the forum e.g. for "Traces" and find related topics. For example, this thread

  6. now i have ver 14 after i went back to 10 do i have to remove antimalware from add and remove and reinstall ver 10 being the last version that scanned my cookies.

    Hi AXE,

    No, v5.1.0.14 became a stable version see Changelog

    This version is available for download and installation

    Moreover, at the moment stable and beta versions are in sync

    As it was pointed above, (replies #3 and #7) you can use Custom Scans in order to scan cookies

    My regards

    p.s. Even if you saved old Setup of v5.1.0.10 - the very 1st update will bring you new version

  7. Hi suliman258,

    Sure as H_D posted please check if there are any existing rules in OA about EAM

    In addition, if not done already - please mutually excluded both Software from monitoring each other.

    One thing is not clear from your post

    Today this has worked for the program and completed the update and restart the program asks for the Computer

    But the Computer commented so shut the Computer incorrectly

    EAM asks for restarting itself when some executable modules were changed, but there should not be any request for rebooting the computer. Was it?

    or

    you performed the Reboot yourself while EAM was at its updating stage?

    a aside note: the restart of EAM after update can take some time … could be ~30sec and more

    Finally, if the said files are missing from EAM's folder as a result of a failure it would be

    better to follow the advice given by H_D and clean reinstall

    Despite it is possible to send you those 2 DLLs we cannot possibly know what else could went wrong

    My regards

  8. Hi darkelixa,

    We were discussing the matter with H_D

    The only way I can reproduce the grey coloured shield is:

    thumb_3754360shield_grey.png when all options in Guard configuration are Off

    That is way it was very strange seeing all options set ON (green) & having grey shield :unsure:

    we are glad you are having right coloured shield now :)

    As for the WSC - that is a different matter that was discussed above

    My regards

  9. ... The shield is that colour when the pc starts up and then eventually greys out...

    That's a bit different to what you've posted in reply #4 if by “that colour” you mean the correct one as in my image

    The area could be implemented as a placeholder for several images: shield - main screen/display – Scan PC / animated horse, when scanning

    Are those images changing their color dynamically as well after a while, compare to the initial scheme?

    Just curious

    ... and I'm sure the developers have an answer – you can raise a Support Ticket, as a matter of fact

    What I mean and completely agreeing with H_DI wouldn't rush to reformat yet, if that is the only issue at the moment and you don't have other demons to fight with re: system's behaviour

    My regards

  10. Hi Guys,

    Apart from WSC issue...

    I could not reproduce non-coloured shield by changing settings

    thumb_1772205shield_noColour.png that's how it looks like on both XP & win7 x64

    darkelixa,

    Are you using standard windows theme?

    Did you have “normal” colour of the shield before?

    Have you upgraded anything related to your graphic card?

    But as guys pointed - the grey one is not an indication of the Guard being inoperable

    How do I customise the notifcation area ...

    - Right-Click on Notification Area (NA) icon (little arrow at the right bottom of a Task Bar). You will get some options. Choose “Customise NA” …

    Then find needed Application (EAM in this case) and set respective “show” option from the drop-down box

    That's what H_D meant, but this should not change the appearance of the Logo on a main GUI screen

    Let's hope that we'll get some ideas about it

    My regards

    p.s. As for the special Removal Tools discussed, if you still want to check proper cleaning you can use

    avast! Uninstall Utility

    Visit ZA forum zone alarm removal tool - ZoneAlarm User Community and/or ask ZA support since the special removal Utilities could be version related

  11. Hi darkelixa, welcome to the forum

    1st, keep in mind that the messages from Window Security Center (WSC) do not have any sense - it is useless

    That was discussed hundreds of times in this and other forums

    You can easily disable that useless service.

    That's done here from the very beginning and many users are doing the same

    ... you are and will be protected anyway that is a matter of testing EAM and/or OA

    At the same time if you are concerned you may in addition post to OA section providing additional info

    For example, problems may occur when & If you were using different security (AV or firewalls) in the past

    Practically none of them can be removed (uninstalled) properly - therefore you have to find specific Uninstall Tools for the specific Security Package

    ... but without the knowledge of what was installed previously it's hard to assist you

    My regards

  12. I am not leaving

    That's good to hear :)
    ... but i do get rid of my cookies and i did this maby 6 times in one day i am sorry but that feature i used alot
    Sure, & I hope you got my point as posted above

    You can do that & I do that as well sometimes several times a day, but not by using any Security Software,

    ... moreover you can use "Private Browsing" feature whether it is IE or Fox - Session closed - those "pancakes" and other info, which's usually being saved - are gone!

    Cheers!

  13. That is your choice, AXE if you wanna ask for refund,

    but the reason you are stating, honestly, has no grounds

    - Tracking Cookies are never ever representing any threats to the system;

    - every security Software has an option to disable scanning cookies, and most users are disabling the feature at the very beginning when they are setting up their AV solutions;

    - that was discussed so many times in this and other forums. You have no benefits from scanning cookies. On the contrary your saved report contains sometimes hundreds(!) of unneeded entries;

    - There is no need at all to manage cookies by your security.

    Quarantining those make no sense, if you remove them(qurantine or delete) - you'll get them back as soon as you visit the same sites...

    You can manage (remove) cookies by your browser prior to the scanning by any AV or you can use such Tools as CCleaner in order to get rid of them, leaving only those you need when you browsing specific trusted sites on a regular basis

    My regards

  14. Hi AXE,

    Thanks for the confirmation re: "13beta"

    ... how do i get the v5.1.0.10
    In order to revert to the stable version, just untick "Use beta updates" (Configuration > Update Tab)

    You can perform manual update straight after that or wait for the auto-udate

    At the same time, keep in mind what Fabian Wosar posted - that's done in purpose - and eventually such implementation will be transferred into the stable release (scanning cookies option will be available for Custom Scans only)

    My regards

  15. Thanks or the reply Fabian,

    This is not a bug at all. The cookie scan was disabled in all default scan types on purpose.

    Actually that is good and correct move!

    ... but it would be nice to get that from the changelog for beta in the 1st place

    Was that published or we just missed that?

    ...If you want to do a cookie scan do a custom scan instead.
    That's is noticeable for beta as posted, and is working fine. That's how it should be

    Finally, I hope that AXE will confirm using current beta(13)

    My regards

  16. Hi AXE,

    What version of EAM you are using?

    Current stable v5.1.0.10 will scan cookies,

    but it seems that v5.1.0.13 beta has a bug where it always reports 0 cookies scanned

    I was never bothered about Tracking Cookies, so after reading your post I reverted to .10 and got the number of cookies > than 0

    In addition I reviewed the latest saved logs produced by .13(beta) - where I found "cookies= 0" under "Scanned"

    I'm sure the developers will look into that

    My regards

    p.s. {added}

    The bug in v5.1.013(beta) was confirmed by ctrlaltdelete.

    At the same time if you are using Custom Scan or Scheduled Custom Scan, where option for cookies is set (the default is unchecked) - 13 beta will scan cookies for such type of scans only

    Another confirmation - it works fine for any type of scan with the stable v5.1.0.10

  17. ...I was referring to Emsisoft Emergency Kit Scanner (Emsisoft Emergency Kit Version 1.0.0.25)...
    You are welcome, Nick,

    I do understand that, but as it's maintained currently - there is no difference regarding the scanning/detection/ability to clean/etc. between EAM & EEK

    Therefore, I was trying just to clarify the "DDA" mentioned by JWC - that's all ;)

    Cheers!

  18. That is not just a “bit of help” - that's the real help

    Well formulated question is a help

    Decent conversation and willing to solve a problem (if any) – is a help

    Willing to help to improve such a good Software as EAM is a help (“buttery butter :))

    All that is much appreciated

    I've tested the discussed feature from the very beginning, since it was introduced … & … it worked,

    ... but that's not clear when & why it was lost in stable version, and still being maintained in beta

    (at least for some dedicated users)

    Rest assured that will be addressed by the developers & fixed – must not be a major issue by any means

    Cheers!

  19. Few hours later.

    After my conversation with ctrlaltdelete (the man, who is never sleeping :lol: ) he performed the similar test as above.

    He confirmed that it is not working in v5.1.0.10 stable

    ... but it is working for both of us when using v5.1.0.13(beta)

    So, the developers will look into that closely and probably they'll need some additional info from you re: "13-beta" in order to find out why it's working here perfectly for us, but does not apply in your case

    Cheers!

  20. Ok, Roy

    1st, thanks for the reply

    I have to confirm what you are reporting but only for the stable v5.1.0.10

    See below the difference and correct Custom Scheduled scan carried by v5.1.0.13 (beta)

    - I added full licensed EAM to my Free edition on XP;

    - reverted back to v5.1.0.10 stable

    thumb_8578459CustomScheduler_v5-1-0-10.png Scheduled Custom Scan settings

    - created \Family\ folder :) with sub-folder, where few items must've been detected;

    - Rebooted;

    - sure the <>.a2s file remains listed in "Additional Settings", as we discussed

    - the time of the scheduled scan was correct 12:15 PM (see attached “Not a Custom Scan_110528-121504.txt”);

    - … but... despite it says Custom – see the content of what EAM was going to scan;

    - I stopped the scan after 3 min running;

    - thumb_3028292This_is_not_a_Custom_Scan__1.png sure that shouldn't have anyting to do with \C:\Documents and Settings\... and so on;

    - thumb_3696189RealCustomScan.png the real custom scan lasts ~1min & 40 sec and that is an expected result;

    ======= v5.1.0.13 (beta) test =======

    - I set accepting beta updates and reset the scheduled Custom scan time.

    That went according to the chosen time … and that was performed perfectly (see attached “Correct Custom Scan Beta 13_110528-130504.txt”);

    So, as ctrlaltdelete stated – “beta 13” is working fine, which is precisely what happened here according to my test

    I cannot tell you at the moment what went wrong with your beta

    a side note: unfortunately the reports do not show the whole version , but just 5.1 despite many repeated regarding the matter , but that will be fixed (I hope)

    My regards

  21. ...Once the PC reboots and I do not open the Anti-Malware 5.1.0.10. and I wait for the scheduler to start the deep scan starts instead of my custom one.
    Hi RoyD,

    That's a bit strange, but have you tried beta v5.1.0.13 as suggested

    and in addition can you attach the saved scanset file?

    {added} I forgot to ask:

    do you have scanset file in the respective box after Reboot or it appears empty? (see "Additional Settings")

    My regards

×
×
  • Create New...