skypilotpete

Member
  • Content count

    19
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

skypilotpete last won the day on September 30 2013

skypilotpete had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutral

About skypilotpete

  • Rank
    Member
  • Birthday

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

System Information

  • Operating System
    Windows 7 x64
  • Firewall or HIPS Software
    Online Armor Premium
  • Other Security Software
    Malwarebytes Pro
  1. I have been a paying subscriber to Online Armor for many years. I have gradually come to accept that, as with this question, I cannot hope for any meaningful technical support. I have finally been forced to uninstal Online Armor completely and replace it with a competitor, and all my problems have gone away. While I have been waiting in vain for technical support, I have had my first days of trouble-free torrenting in ages - without Online Armor on my computer. Given the absence of timely technical support, I doubt whether I will be renewing my subscription next time it becomes due.
  2. For the last week I have been trying to track down what is causing uTorrent to freeze periodically. I have narrowed it down to Online Armor by leaving Task Manager open on my desktop at all times. Whenever uTorrent stops responding, there is a spike in activity by oasrv.exe, and as soon as that drops back down to zero, uTorrent starts responding again. I have added the uTorrent program folder to the exclusions list, and added the port uTorrent uses - in and out, TCP and UDP - to the allowed ports list in OA Advanced mode. Utorrent does not appear in the programs list or firewall list - I assume that this is because it has been excluded. Is there anything more I can do to stop OA paying attention to uTorrent? I run Windows 7 64 Home Premium, OA Premium 7.0.0.1866
  3. OK - nearly a year later, and the "bug" has still not been fixed. When I first purchased Online Armor, one of the things I thought would be useful was the ability to see how much data was being sent by the various processes active on my computer. This just does not work, and it seems a pretty significant thing to get right in my opinion. At the moment, the Outbound Data graph is showing between 50 and 120 kB/s, but if I add the upload speeds of all the programs listed as active, it comes to a grand total of approximately 6 kB/s.
  4. My VPN provider strongly recommends that their customers use a competitor's firewall, and gives detailed instructions on how to configure the firewall so that software (such as a torrent client) cannot contact the internet if the VPN connection drops out. As far as I can understand, it involves creating rules that allows a particular piece of software to access the internet ONLY if it is connecting via the VPN server's IP block. Then, if the VPN connection drops out and the standard ISP connection takes over, internet access will be blocked. Can anyone tell me if this is possible within Online Armor Premium? If so, help with how to do it would be greatly appreciated. I run Windows 7 64 Home, Online Armor Premium 6.0.0.1736
  5. I have now got port forwarding working again. I had to go in to the OA settings and manually add the allowed ports, both TCP and UDP, both in and out, individually for Skype, uTorrent and the PFPortChecker utility. Just adding these programs to the excluded list was not sufficient. Could you please tell me if it is generally necessary to add ports manually? As far as I am aware I have never had to do this previously - it has always happened automatically when I have allowed programs. I have been successfully running port-forwarded software for years, and this is the first time I have had to manually add ports. Does OA do this automatically in "Normal Mode" but not in "Advanced Mode"?
  6. OA is running in Advanced Mode
  7. After having absolutely no problems with port forwarding uTorrent and Skype for several years, I am suddenly unable to forward my ports successfully. I have spent hours trouble shooting the problem and re-forwarding the ports, changing the ports etc, etc, to no avail. The ONLY thing that works is to completely turn off Online Armor, and then it all works perfectly. I have checked with canyouseeme.org and it reports the ports as unreachable. When I run portforward.com's PFPortChecker utility, it reports the ports as open on TCP but unreachable on UDP. I have gone into OA and checked that the ports are allowed for the relevant software - they are. The only mention of them is where I would expect them to be - next to Skype and uTorrent, and also next to the Port Forward port checker utility. I have included this software in OA's exclusions, but that makes no difference. I have run the CurrPorts utility to check whether anything else is using those ports - nothing is. I cannot work out why this is happening, as my setup has worked perfectly with OA until several days ago and I haven't changed anything - except for regular updates of my security software. I have tried turning off my other security software, but that makes no difference. The only thing that fixes the problem is to completely turn of OA Can anyone please help me with what to do next. I run Windows 7 64 Home Premium, OA Premium 6.0.0.1736 (last update 27 May 2013), Microsoft Security Essentials, Malwarebytes Pro.
  8. I'm trying to understand exactly what the "Online Armor Firewall Status" window measures, so that I can use it effectively. As far as I can see, it gives me a graph of Inbound and Outbound Data and Connections, plus a list of Programs and Active Connections. However, Online Armor is clearly not seeing everything that is going on. At the moment, the Outbound Data graph shows data going out at around 80 kB/s, but there are no programs listed that could be responsible for this outbound data traffic. There are two entries for iexplore.exe - one is shown as uploading at 6 B/s, the other at 4 B/s. There are two active entries for svchost.exe - both are showing 1 B/s. They are the only programs that are showing any up speed readings at all. The traffic which OA is currently seeing is due to a large file being uploaded to Dropbox. However, Dropbox.exe is shown by OA to have an Up Speed of 0 B/s. Can anyone explain to me how OA can be measuring Outbound Data at 80 k/Bs, but not identify the program responsible for that traffic? Windows 7 64 Home, OA Premium 6.0.0.1736
  9. All components of Sandboxie are and always have been trusted on my computer. On further searching I found a post regarding conflicts between Online Armor and Sandboxie (http://support.emsisoft.com/topic/9926-win-7-x64-online-armorsandboxie-flash-player-freezing/) and decided to give its suggestion a try. I added "C:\Windows\SysWOW64\Macromed\Flash" to the OA exclusion list, and my problems immediately disappeared. While this is gratifying, I don't know enough about all this to know if there are any downsides to this. For example, does adding flash to the exclusion list leave me vulnerable to flash based exploits?
  10. I have updated Firefox to the latest version, and the problem is still there. I have disabled Malwarebytes and Microsoft Security Essentials and left Online Armor running - sandboxed Firefox still freezes. The only way I can get Firefox to work with Sandboxie is to completely shut down Online Armor.
  11. The reason I've stayed with Firefox 17 is because I've seen many posts online reporting conflicts between more recent versions of Firefox, Online Armor and Sandboxie. However, given that you don't have these problems, I'll update Firefox and see what happens. I'm using the standard version of Firefox - nothing modified about it at all. The other real-time programs I have running are Malwarebytes Pro and Microsoft Security Essentials. However, given that the problem goes away when Online Armor is turned off and these are still running, I didn't think that I needed to check these. However, I'll trying turning them off and leaving Online Armor running and see if that does anything.
  12. I am running Online Armor Premium 6.0.0.1736, Firefox 17.0.1 and Sandboxie 3.76 64 bit (registered), Windows 7 64 Home Premium. Online Armor appears to be blocking Firefox from connecting to websites correctly, when Firefox is run within a sandbox. What happens is: 1) I open Firefox within a sandbox, and my homepage (google) opens without apparent problems. 2) I then attempt to connect to a website, and it begins to open and then freezes, either before the website opens at all, or when it has partially loaded. The freezing always happens at a point when a message at the bottom of the page says "Transferring data from ....[website]" and that's as far as it goes. Firefox is frozen and I have to close it down from within Task Manager. This has happened with every website I have tested so far. I have no problems with Firefox when it is un-sandboxed. I have no problems with sandboxed Firefox when Online Armor is completely closed down. I have tried un-ticking Firewall, Web Shield, Program Guard and Anti-Keylogger in Online Armor, but that does not fix the problem. I have to close and shut down Online Armor completely before Firefox will work within a sandbox. Sandboxie Settings - Firefox is included in the Software compatibility list. Within the Webbrowser settings, I have allowed direct access to Firefox bookmarks, history, cookies, passwords, phishing database, session management and the profile folder, to see if this fixed the problem, but it doesn't. I am not using "Run Safer" for any of the programs involved. I have seen multiple posts online saying that Online Armor causes problems with Sandboxie, but I haven't seen any fixes. Can anyone help me with this? I really don't want to stop using Sandboxie or Online Armor. They are both in my "indispensable" category.
  13. I run Online Armor Pro and Windows 7 64, Home Premium. I have several different user accounts on my computer, an Administrator account, which I use, a "Visitor" account, and a children's account. I would like to have Online Armor settings only available in the Administrator account, so that all the OA settings which I make apply to the non-admin users, and cannot be changed by them. Is this possible, and if it is, can someone please let me know how I can set it up. Thanks in advance.
  14. Can I expect any response from OA about the files I've uploaded, or is this the end of it from your perspective?
  15. I subscribe to the Audible.com audiobook service. I have had no trouble downloading audiobooks using Audible's proprietory "Download Helper" software - OA recognised it, asked for permission and that was that. However, in order to be able to play the audible .aa files on a portable player, you have to "authorize" the player, which involves connecting it to your computer, Audible Manager then connects to the internet, downloads some software and installs permissions on the portable player. For some reason, every time I tried to do this I got an error message from Audible Manager saying "cannot connect to the server". I contacted Audible support and they told me it was probably my firewall. I was dubious, because no message from OA popped up when Audible Manager tried to connect, and all the main Audible programs (AudibleDownloadHelper.exe and Manager.exe) were "allowed" in firewall settings. However, just to be sure, I added the entire Audible program folder to exclusions, and to my surprise, Audible Manager could immediately connect to the server and I was finally able to activate my portable player. Can someone help me understand why OA would be blocking this access, and not give me any warning or option to allow, AND not have anything relating to Audible blocked in firewall settings? Windows 7 64, OA Premium 5.5.0.1557