iWarren

CLOSED Enabling/Disabling Firewall 'stops' fwwfp service and does not restart when Activated.

Recommended Posts

1. I disabled the firewall

2. Rebooted

3. Opened Emsisoft (you can see the firewall is disabled)

4. Opened Device Manager (Emsisoft WFP Filter says it is Started)

5. Opened DebugView from Microsoft SysInternal Suite (monitoring all events/ kernel / win32 instructions)

 

post-34795-0-66373000-1437587177_thumb.png
Download Image

 

1. Enabled Firewall in EIS

2. Closed Device Manager Properties and Re-opened to read current status (It still says Started)

3. DebugView, the way I read it, there was no change in services, also why "Request queue is empty"

 

post-34795-0-09121000-1437587168_thumb.png
Download Image

 

1. Disabled Firewall in EIS

2. Closed Device Manager Properties and Re-opened to read current status (it now says Stopped)

3. Debugview, indicates calls were made to services to disable fwwfp and sets status code to zero (ie. disabled)

 

post-34795-0-41108300-1437587151_thumb.png
Download Image

 

1. Activated Firewall in EIS

2. Closed Device Manager Properties and Re-opened to read current status (it still says Stopped)

3. Debugview, doesn't appear to have made a call to start the service again.

 

post-34795-0-64593700-1437587186_thumb.png
Download Image

 

At this stage, I can not connect to any websites, and I also believe is related to why my internet drops out (as svchost times out on connecting)

Even after I restart the fwwfp service manually from Device Manager, i have to reboot in order to connect to the internet.

 

I am using Version 10.0.0.5532

 

I have reinstalled twice, rebooting twice in between installations.

 

I have reset settings to Factory Defaults several times.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'd like to point out, everything works as it should if I don't touch the firewall enable/disable setting...

It connects to the internet, and stays connected.

the firewall also does work the way it should.

 

its when i disable/enable the firewall again, that it stays in the stopped state

at this point, the firewall doesn't work, and the connection eventually drops out.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think the issue with the driver is already known, but I will verify that with one of our developers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.