Recommended Posts

Hallo,

wat is het versie nummer en start je op door op ja te klikken in het Emsisoft schermpje of doe je dat zelf in windows ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi,

 

Ik heb het via cleverbridge besteld dus versie nr. zegt me niks maar ik begrijp je wel.

Maakt niet uit of ie opstart of jezelf aangeeft van updaten vraagt iedere keer herstarten op.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

Het versie nummer kan je vinden door op de 'About' link te klikken.

 

Kan je proberen om de folder \windows\temp\a2temp te verwijderen en daarna nogmaals een herstart te doen ?

 

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Frank,

 

Het versie nummer 10.0.0.5641 en ik ga dat uitproberen wat jij hierboven aangeeft folder etc.

Vriendelijk bedankt voor jouw medewerking.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik krijg nog steeds dezelfde melding heropstarten.

Heb bij folder \windows\temp\a2temp verwijderd maar mocht niet baten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

Kan je checken of de folder \windows\temp\ EmOnr bestaat en zo ja , die ook verwijderen en opnieuw opstarten.

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Maakt niet uit of ie opstart of jezelf aangeeft van updaten vraagt iedere keer herstarten op.

 

 

Bovenstaande opmerking is me niet helemaal duidelijk ;)

Kan je,  wanneer Emsisoft Anti-Malware vraagt om opnieuw op te starten, in dat schermpje op Ja drukken ?

 

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat ik aangaf is van emisoft update staat op automatisch updaten.

Deed het goed sinds gisteren.

Ik kan ook bij emisoft update uitvoeren maar dan vraagt ie toch herstarten.

Het probleem doet zich constant na een uur update van emisoft.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, duidelijk.

Ik denk dat het meeste snelle is om Emsisoft Anti-Malware even opnieuw te installeren om te kijken of dit het probleem oplost.

 

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

Probeer Emsisoft Anti-Malware te verwijderen, verwijder de folder \windows\temp\a2temp (mocht die bestaan), download de laatste installer van onze website en installeer deze.

 

Graag hoor ik of het probleem dan nog bestaat.

 

Groet,

Frank

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

Ik kan je remote support aanbieden, zodat ikzelf kan kijken wat dit probleem veroorzaakt.

stuur een email aan [email protected] zodat we de support via ons supportsysteem kunnen afhandelen.

 

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.