deleted

[EIS] Multiples bug & crash

Recommended Posts

Hello,

I want to report some annoying bugs found in EIS 10.0.0.5735 & 11.0.0.5901 beta

1) Crash when an application try to connect to the web, Sublime text this time (Random) (See crash.png).  
 Windows log:
---------------------------------------
Description:
  A problem caused this program to stop interacting with Windows.

Problem signature:
  Problem Event Name:    AppHangB1
  Application Name:    a2guard.exe
  Application Version:    11.0.0.5901
  Application Timestamp:    563a8c50
  Hang Signature:    55e9
  Hang Type:    4
  OS Version:    6.1.7601.2.1.0.256.48
  Locale ID:    1033
  Additional Hang Signature 1:    55e93b8bd4883b89944d5c05bcec137a
  Additional Hang Signature 2:    8399
  Additional Hang Signature 3:    83994e26f504b34d605991a215ad4e84
  Additional Hang Signature 4:    b388
  Additional Hang Signature 5:    b38854f1555a95ea2d6c32887c8b8582
  Additional Hang Signature 6:    4d88
  Additional Hang Signature 7:    4d88232198674bb65ca37d32ccbc068e

Read our privacy statement online:
  http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409

If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
  C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt
---------------------------------------

2) Sometimes, I'm unable to change the firewall rules (tried also to double click on the item and change it there, but it does the same things)

2) Sometimes, I'm unable to view the GUI (when clicking on the icon in the tray), I have to restart the computer to view it again

3) Sometimes, i'm unable to access the internet, I have to restart the firewall to make it work again.

4) Sometimes, even if the rules are set to "All allowed", the program is not able to connect (2-3 times since yesterday).

 

 

OS: Win 7 x64

AV: Avira anti-virus (Free)

 

Ps: Had no issues in OA sad.png

 

Thanks !

Share this post


Link to post
Share on other sites

New crash:

 

I had to disable the firewall because the program (git-remote-https.exe) was not able to access the internet ("All allowed" everywhere). So, I tried to reactivate the firewall (by cliking on the shortcut on my desktop, because the icon in the taskbar is not working), but EIS crashed (See crash2.png).

 

EDIT:

Also, as you can see in the picture crash2.png, there's a mismatch between the GUI and the icon, the firewall was desactived. But, when i clicked to desactivate/ activate the firewall, EIS crashed.

 

Windows log:

-------------------------------

Description:
  A problem caused this program to stop interacting with Windows.

Problem signature:
  Problem Event Name:    AppHangXProcB1
  Application Name:    a2start.exe
  Application Version:    11.0.0.5901
  Application Timestamp:    563a8c63
  Hang Signature:    cb8f
  Hang Type:    32
  Waiting on Application Name:    a2guard.exe
  Waiting on Application Version:    11.0.0.5901
  OS Version:    6.1.7601.2.1.0.256.48
  Locale ID:    1033
  Additional Hang Signature 1:    cb8fc3a3e0230b1f94d6bfc48ec08e90
  Additional Hang Signature 2:    abf7
  Additional Hang Signature 3:    abf75994320548af6133930a4afd7686
  Additional Hang Signature 4:    cb8f
  Additional Hang Signature 5:    cb8fc3a3e0230b1f94d6bfc48ec08e90
  Additional Hang Signature 6:    abf7
  Additional Hang Signature 7:    abf75994320548af6133930a4afd7686

Read our privacy statement online:
  http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409

If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
  C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt

------------------------------------

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you tried temporarily uninstalling Avira's software just to see if the issue continues to happen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lets try the following, and see if that helps:

  • Uninstall Emsisoft Internet Security.
  • Restart your computer twice.
  • Download and reinstall Emsisoft Internet Security from this link.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nope, now i got new bugs. I was unable to execute or install any softwares.

 

EIS was not showing the alerts.

 

 

If that continue like that, I'll switch to another security solution.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lets get some debug logs from Emsisoft Internet Security. In order to do this, you will first need to run a batch file to enable debug logging. This batch file is contained in the ZIP archive at this link (this ZIP archive also contains a batch file to disable debug logging).

Please save that ZIP archive on your desktop, extract its contents, and then follow these instructions:

  • Run the enable_debug_output batch file (if your computer has Windows Vista, Windows 7, or Windows 8 then please right-click on the batch file and select Run as administrator).
  • You will see a black window pop up, and then disappear very quickly. After that happens, please restart your computer.
  • Reproduce the issue you are having.
  • Once you have reproduced the issue, hold down the Windows key on the keyboard (the one with the Windows logo on it, usually in between the Ctrl and Alt keys) and tap the R key to open the Run dialog.
  • Type the following into the Run dialog, and then click OK:

    %ALLUSERSPROFILE%\Emsisoft
  • A window should open and you should see a Logs folder. Right-click on that Logs folder, go to Send to, and select Compressed (zipped) folder.
  • Move the new ZIP archive you created with the logs folder in it to your desktop.
  • Send the ZIP archive containing the logs to me in a Private Message.
Note: If you get an error message when trying to send the Logs folder to a Compressed (zipped) folder then you may need to try a utility such as 7-Zip or WinRar to compress the folder. Both 7-Zip and WinRar have options to create an archive and save it in another location (such as on your desktop), which should prevent the error message. Here are links to the download pages for 7-Zip and WinRar.

After sending me the debug logs, you can run the disable_debug_output batch file (be sure to run it as administrator as well) and restart your computer again to disable debug logging.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.