salimpert

How to allow wired desktop and wireless laptop on same LAN but different subnets to communicate

Recommended Posts

When OA Firewall is active on a wired desktop, I am unable to exchange files between that desktop and a wireless laptop on the same LAN, but on a different subnet. However, if I disable OA Firewall on the desktop, the desktop and laptop can 'ping' each other successfully and exchange files.

I would like OA Firewall active on all my computers. How do I configure OA Firewall to allow the wired desktop and wireless laptop to exchange files across the same LAN, even though they are on different subnets?

Thank you for your kind assistance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please advise your OA version (e.g. 4.5.1.131 - free, paid) and your network's (hardware) configuration. There are different ways of configuring subnets and, as a consequence, your question may be difficult to answer without additional information.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Judson,

Thank you for your time and willingness to help me.

My OA version is 4.0.0.45 ( paid ). My router is a SonicWall TZ180 Wireless. The wired desktops and wireless laptop all run Win XP Pro SP3. They all run the same OA version and the same security software. I have contacted SonicWall, but together we identified the issue as the OA Firewall since without the firewall active the desktops and laptop can communicate across the subnet boundary.

Your thoughts are most welcome, and again, thank you for taking time to share your knowledge and experience. Please let me know if you would like additional configuration information.

Best regards,

Scott

Share this post


Link to post
Share on other sites
My OA version is 4.0.0.45 ( paid ). My router is a SonicWall TZ180 Wireless.

Thanks. You should use the latest release of OA (4.5.1.431). However, that may not resolve your issue. I understand that the router defaults to separate subnets for its wired and wireless clients (and that this configuration may not be able to be changed). I suspect that OA may not support this configuration. Therefore, I recommend that you contact Emsisoft directly via the customer centre or the support e-mail address as shown here http://www.emsisoft.com/en/support/contact/.

Edit: corrected latest build number (431, not 131).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.