Jump to content

Anti-Malware doesn´t start , says a2framework.dll is missing


Damian
 Share

Recommended Posts

I bought a license yesterday after using the trial version for a while.

Today the program fails to start, there is a message displayed

"a2framework.dll is missing" and that i should download the newest version

on emsisoft.com

I downloaded todays new version, deinstalled the old version and installed the new version.

Nothing changed, the message is the same and the program doesn´t start.

If i search my computer i can find this "missing" dll in the emsisoft folder. It is there.

What should i do now ?

Thanks for your help,

Damian

Link to comment
Share on other sites

Hello,

the file values looks ok.

Can anyone provide a DebugView logfile?

If yes please go to http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896647.aspx and download DebugView.

Run DebugView and run the Emsisoft Anti-Malware install again. If the error message "a2framework.dll is missing" appearsd please save the DebugView log and attach it here to the post. Please use the "More Reply Options" button to be able to attach files.

Link to comment
Share on other sites

Hello,

then please open the registry editor on Start/Run type regedit and press OK.

Then please go to "HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Emsi Software GmbH" (on 32bit OS) or "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Emsi Software GmbH" (on 64bit OS).

Create a DWORD value there with the name "GenerateDebugOutput" and assign it the value 1.

Reboot computer and please repeat the install again.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hello,

the bug was patched. The bugfix update will be released in one of the next program updates.

If you have any more questions or problems, just let us know.

Today a new version 6.0.0.52 is displayed, but after downloading it is still version 6.0.0.51

Link to comment
Share on other sites

I started this topic and i just uninstalled it again and downloaded todays version 6.00.52 ,

the problem is gone and Anti-malware starts.

But there is a new problem now,

i can scan the computer but i can´t activate the second and third options in the menu

I don´t use the program in english but it should be something like Behavioural Analysis and Surf Protection.

They are red as inactive and i can´t change it to active.

Link to comment
Share on other sites

Hello Damian,

please can you try to do the following steps for solving the problem:

1) Uninstall Emsisoft Anti-Malware from the Control panel.

2) Reboot twice (for removing all drivers).

3) Download fresh copy of Emsisoft Anti-malware and install.

4) Set up license.

If you are using Online Armor too you can check, if Emsisoft Anti-Malware is excluded in Online Armor.

If not, you can do this by go to Online Armor > Options > Exclusions and add the Emsisoft Anti-Malware installation folder.

Reboot and try to enable Behavior Blocker and Surf Protection.

Link to comment
Share on other sites

Today the program fails to start, there is a message displayed

"a2framework.dll is missing" and that i should download the newest version

on emsisoft.com

I downloaded todays new version, deinstalled the old version and installed the new version.

Nothing changed, the message is the same and the program doesn´t start.

If i search my computer i can find this "missing" dll in the emsisoft folder. It is there.

What should i do now ?

Thanks for your help,

Damian

The same problem happened to me today while trying to install 6.x.52 version.

DebugView log is in attachment.

Best regards.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...