Sign in to follow this  
zutroi67

High CPU usage during file transfers

Recommended Posts

I've just come here looking for *something* about my computer's file transfers. I have just bought a NAS, and while I was copying files to it yesterday, Windows Explorer froze, stopping the file transfer. I tried the process of elimination and found that "oasrv.exe" is pegging one of my CPU cores right up to 100%. When I kill that process, the file copying starts again and finishes properly. Also, when this problem with "oasrv.exe" occurs, access to my NAS over the intranet, disappears, with Windows stating that the NAS doesn't exist. Again, when oasrv.exe is killed, the NAS comes back. I've had to stop using the Malware component of OA as it blue-screens the crap out of my system (clean Windows 7 Home Premium 64-bit) and now this has started to happen!? This needs to be fixed. Turning off OA each time I copy a file is not appropriate. And yes, I am a paid-up subscriber.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.